sâmbătă, 13 octombrie 2012

Reţetă culinară: salată de fasole verde
• Număr de porţii: 2
• Timp de preparare: 20 min.
• Complexitate: scăzută.
Ingrediente:
  • 400 g fasole verde
  • 1 lingură cu zeamă de lămâie
  • 1 ceapă mică
  • sare

Mod de preparare:
Curăţă tecile de fasole, înlăturând aţele şi vârfurile. Spală-le şi rupe-le în bucăţi potrivite ca mărime.

Pune fasolea la fiert în puţină apă clocotită cu sare şi las-o până se înmoaie. Scurge fasolea şi stropeşte-o cu zeamă de lămâie.

Adaugă ceapa spălată, curăţată şi rasă şi, după gust, frunze de pătrunjel tocate. Salata se serveşte rece, după ce o laşi să stea cel puţin o oră.
Sugestie:
Fasolea verde conţine fibre solubile şi insolubile care ajută la reglarea digestiei, contribuie la diminuarea grăsimii din sânge (hipercolesterolemie, afecţiune deseori asociată cu diabetul), împiedică absorbţia zaharurilor şi reduce secreţia de insulină. Două farfurii cu fasole verde asigură necesarul zilnic de fibre. Are indice glicemic scăzut şi mulţi carbohidraţi complecşi care menţin nivelul optim de zahăr în sânge.






Această postare a fost adăugată în:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu