miercuri, 17 octombrie 2012

Reţetă culinară: salată cu peşte

• Număr de porţii: 2
• Timp de preparare: 20 min.
• Complexitate: scăzută.

Ingrediente:
  • 200 g peşte
  • ½ salată verde
  • câteva păstăi de fasole galbenă
  • 2 cartofi
  • 2 roşii
  • 2-3 căţei de usturoi
  • ½ lămâie
  • dafin
  • sare, piper.

Mod de preparare:
Fierbe cartofii în apă cu puţină sare. Separat, fierbe şi fasolea galbenă. Pune peştele la fiert în apă cu sare, o frunză de dafin şi o lingură cu suc de lămâie. Lasă-l să dea 2-3 clocote. Taie rondele cartofii, pune-i într-un castron, adaugă peste ei peştele scurs, frunze de salată, fasolea, roşiile, puţin suc de lămâie, sare, piper după gust şi usturoiul zdrobit bine.
Ştiai?:
Cei care suferă de diabet sunt predispuşi la boli cardiace şi complicaţii ale acestora. De aceea, includerea în dietă a acizilor graşi omega 3 este esenţială. Aceşti acizi graşi polinesaturaţi scad trigliceridele, reduc tensiunea şi reglează nivelul de coagulare a sângelui. Peştii cu cel mai mare conţinut de omega 3 sunt somonul, păstrăvul, macroul şi sardinele.






Această postare a fost adăugată în:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu