marți, 23 octombrie 2012

Reţetă culinară: Ciorbă de măruntaie de pasăre
• Număr de porţii: 8
• Timp de preparare: 40 min.
• Complexitate: scăzută.

Ingrediente:
  • 500 g pipote şi inimi de pui
  • 1 piept de pui
  • 1 morcov
  • 1 ţelină
  • 1 ceapă
  • 1-2 fire de ţelină apio
  • 1 păstârnac
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 1 lămâie
  • sare
  • ulei

Mod de preparare:
Pune pieptul, pipotele şi inimile la fiert în apă cu sare. Spumează. Înăbuşă legumele tăiate potrivit.

Stinge legumele cu supa în care au fiert pipotele. Cât timp acestea fierb, toacă pipotele şi inimile mărunt, desfă pieptul fâşii mari.

Când legumele au fiert, adaugă carnea şi jumătate din pătrunjelul tocat mărunt. Adaugă zeama de lămâie şi amestecă. Potriveşte de sare şi lasă cinci minute pe foc. Dă deoparte, adaugă pătrunjelul tocat şi lasă acoperit.
Sugestie:
Acizii proveniţi din sucul de lămâie reduc nivelul glicemiei. Studiile au arătat că doar patru linguriţe cu zeamă de lămâie puse în salată scad nivelul glicemiei cu 30%.






Această postare a fost adăugată în:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu