sâmbătă, 27 octombrie 2012

Reţetă culinară: Borş rusesc

• Număr de porţii: 8
• Timp de preparare: 120 min.
• Complexitate: scăzută.

Ingrediente:
  • 300 g şuncă slabă
  • 500 g sfeclă roşie
  • 1 ţelină
  • 1 praz mare
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • ½ varză
  • 1 lingură cu făină
  • 1 foaie de dafin
  • ulei
  • sare
  • 1 pahar cu smântână

Mod de preparare:
Taie zarzavatul în bucăţi mici sau fâşii subţiri, apoi înăbuşă-l în apă cu ulei.

Toarnă 2 l de apă fierbinte, sărează, pune foaia de dafin şi adaugă şunca tăiată în bucăţi. Lasă-le să fiarbă la foc mic.

Adaugă o sfeclă crudă, dată pe răzătoarea mare, şi lasă să fiarbă la foc molcom până ce carnea este bine fiartă.

Desfă o lingură cu făină în apă rece şi adaug-o în borş. După ce fierbe, stinge focul, lasă acoperit cinci minute şi serveşte-l cu verdeaţă proaspăt tocată şi smântână.
Ştiai?
Deşi este încadrată în catigoria legumelor dulci, sfecla conţine compuşi care scad glicemia. Are efecte purgative şi diuretice, ajutând la scăderea tensiunii şi la pierderea în greutate. In asociere cu alte legume benefice în diabet, devine un preparat recomandat pentru echilibrarea glicemiei.






Această postare a fost adăugată în:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu